Sinterklaas intocht in Leiden

Op 22 november arriveert Sinterklaas met zijn pakjesboot in Leiden. Om 12.00 uur gaat de grote Blauwpoortsbrug daar voor open. Daar komt de Sint met zijn stoomboot en een boot vol met Zwarte Pieten aan op de Beestenmarkt.

Aan wal wordt Sinterklaas ontvangen door Burgermeester Lenferink. Om 12.45 maakt de Sint een rondtour door de stad op zijn schimmel “Americo”. Maar liefst 40 Strooipieten delen die dag 200 kg pepernoten uit. Er rijdt een treintje mee, waarin de kinderen gratis in mee kunnen rijden. Het muziekkorps F. B. L. met Twirlpieten openen de stoet. Het Pietenhuisorkest zorgt voor de vrolijke noot. Verder is er een reusachtige superschoen, een brandweerauto en een oldtimer gevuld met Zwarte Pieten. Er worden de gehele dag kleurplaten uitgedeeld.

Route van de intocht: Beestenmarkt, Steenstraat, Blauwpoortsbrug, Haarlemmerstraat, Pelikaanstraat, Hooigracht, Watersteeg, Hogewoerd, Breestraat, Kort Rapenburg, Boommarkt en Aalmarkt.

Vanaf 13.00 uur zijn er diverse spelletjes op het Stadhuisplein. O. a. Pakjes gooien in een grote hoepelbroek, gedragen door een Zwarte Piet en een geweldig Jungle springkussen. Er is een ballonnen Piet en kinderen kunnen met Piet in een de reusachtige superschoen op de foto. Als alle spelletjes gedaan zijn en de stempelkaart is vol, dan kunnen kids een echt Pieten diploma krijgen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *