Sinterklaas intocht in Medemblik

Intocht van Sinterklaas in Medemblik, dit jaar op zaterdag 15 november a.s.

Het is alweer november, de maand waarin Sinterklaas ieder jaar uit dat verre Spanje naar Nederland komt. Zal hij dit jaar ook ? Natuurlijk rekent iedereen daar weer op. In ieder geval is Medemblik zich al aan het voorbereiden om zijn komst tot een feest te maken. Vorig jaar liep dat een beetje uit de hand toen het grote boek van Sinterklaas in verkeerde handen terecht kwam. Gelukkig liep dat nog net goed af. Maar nu is er kortgeleden een nieuwsbericht uit Spanje gekomen: Sinterklaas schijnt dit jaar dat boek helemaal niet mee te nemen! Zal hij zo geschrokken vorig jaar? Maar nee, de nieuwspiet bericht dat de Sint gewoon met zijn tijd meegaat en op aanraden van de archiefpiet een computer heeft aangeschaft.

Aankomst:

Op zaterdag 15 november gaat het gebeuren: de boot met Sinterklaas en Zwarte Pieten komt dan aan in de Oosterhaven van Medemblik.
Om 13.20 uur begint het welkomstfeest. Natuurlijk met muziek; Crescendo en de Drumband zullen er weer zijn met een heleboel Sinterklaasliedjes. Het ontvangstcomité zal klaarstaan om het hoge bezoek geheel in stijl te ontvangen. De Dakdravers zorgen voor commentaar. Naar verwachting zal de boot zo tegen twee uur de haven zal binnenvaren. Maar, kinderen van Medemblik en omstreken, zorg dat je er om half twee al bent want je weet nooit wat er allemaal kan gebeuren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *